spacesims

Alla inlägg under februari 2013

Av Fredrika - 26 februari 2013 09:00

För ett tag sedan skrev jag om olika mods jag använder (om du inte läst det, hittar du det här), jag skrev inte så mycket om själva modsen utan bara lite om hur de fungerade. Jag har fått förfrågningar på att skriva lite mer om de olika modsen och hur de fungerar så det tänkte jag att jag skulle göra, jag börjar med modset Woohooer.

 

Woohooer är ett mod som man kan använda för att göra ändringar med just woohoo, alltså myspys. Men det är inte bara myspys, utan även simmarnas relationer till varandra (kärleksrelationer) som man kan trixa med. Woohooer finns att ladda ner hos Nraas och jag har inte fått några problem i spelet efter att jag laddat ner det. För att ändra inställningarna till woohooer så klickar du bara på simmen som du för tillfället spelar med, då kommer det komma upp en sån här blå platta (precis som det gör när man ska välja att simmen ska göra något), där det står "Nraas". Om man klickar där så kommer det komma upp en till blå platta där det står "Woohooer", där kan finnas fler ifall du har andra mods från Nraas installerade. Sen klickar man på "Woohooer" och då kommer det (ibland efter några sekunder/en liten stund) komma upp en kontrollpanel där du kan ändra inställningarna, vissa saker står på engelska och vissa på svenska. För att t.ex stänga av att ungdomar/vuxna simmar kan ha en relation med en tonåring, letar man upp där det står något i stil med "Tillåter ungdomar/vuxna simmar att ha en realation med en tonåring" eller "Allows young-adults/adults to have a realtion with teens", brevid där står det falskt eller sant. Om du har det på sant, kommer det att vara igång, har man det på falskt så är det avstängt.Här är en liten snabb-guide hur du laddar ner mods från Nraas, har har jag skrivit hur man laddar ner MasterController, men det fungerar likadant med de andra modsen!

1. Först måste du ju gå in på själva nerladdningssidan, den hittar du här http://nraas.wikispaces.com/.
2.Till höger finns en ruta där det står "Table of Contents" tre steg ner så hittar du "The Mods", klicka där!
3.Nu kommer det komma upp en lista med alla mods som finns på hemsidan, där väljer du "MasterController" och klickar på den.
4.Om du scrollar ner en bit kommer du hitta "Versions" där väljer du "Base-mod" och klickar på den.
5.Nu kommer du in på ännu en ny sida och där scrollar du längst ner, där hittar du en lien bild och brevid står det "Nraas_MasterController_V108.zip" under det står det "Detail" och "Download" där väljer du "Download", så laddas modet ner.
6.När du laddat ner det så öppnar du nerladdningsmappen (7-zip, winrar eller annat program som du använder), sen flyttar du modet till din mapp med package-filer, sen ska modet fungera!


Vad kan Woohooer göra mer exakt då?

-Dina simmar kan skaffa barn med samma kön, alltså kan två tjejsimmar skaffa barn och två killsimmar kan skaffa barn.

-Dina tonåringar kan myspysa och även skaffa barn.

-Dina simmar kan istället för att myspysa och skaffa barn, även ha "Riskabelt myspys (10%)", där det är 10% chans att simmen blir gravid, istället för 75% chans som det är om de försöker "skaffa barn".

-Ungdomar/vuxna simmar kan ha en relation med tonårssimmar.


Det finns nog mer som man kan göra med woohooer, men det är väl i stora drag de största ändringarna i spelet. Jag hoppas ni förstår lite mer vad Woohooer är för något, annars behöver ni inte vara rädda för att fråga!

ANNONS
Av Fredrika - 25 februari 2013 19:16

Jag fick en kommentar innan om jag kunde skriva lite mer om hur simmarna i familjeträdet har dött och lite sånt. Då insåg jag även att jag inte direkt skrev något om det i mitt inlägg där jag visade familjeträdet, så nu tänkte jag göra det!Generation 1 - Min grundsim, Cora Lavender, som ni kan se längst upp till vänster. Hon gifte sig med Nestor Bäckenhök (därför det gräsliga efternamnet) och båda två dog av ålder.


Generation 2 - Först har vi Jenna och Ebony, som var Coras första barn. Jenna gifte sig med Francis och fick sonen Matthew, Jenna lever fortfarande men eftersom att Francis var ganska många simsdagar äldre än Jenna så har han för ett tag sen gått bort av ålder.

Ebony blev tillsammans med en tjej som heter Millian, men var otrogon med en kille (som ni ser på bilden under) och tillsammans fick de tvillingarna Monique och Vivian. Ebony blev aldrig tillsammans med killen och Millian upptäckte nog att Ebony varit otrogen för hon gjorde slut med henne. Ebony dog för inte så längesen, av ålder, hennes dotter Monique är också, som ni kan se, död, jag vet dock inte hur hon dog. Men det var inte av ålder, för hon dog när hon var tonåring.

Sen har vi också Declan, som var Coras tredje barn. Han gifte sig med sin låtsaskompis Lilly och tillsammans har de dottern Christal.

Sist men inte minst i generation 2, så har vi Scott! Han gifte sig med Charlise och tillsammans har de fyra barn.

Deras första barn var trillingarna Dahlia, Dakota och Damon.

 

Generation 3 - Damon gifte sig med Lena och de väntar sitt första barn! Dahlia har gift sig med Cadmus och de har tillsammans sonen EthanDakota är tillsammans med Charlie, och så har vi Gabriella, som precis blivit ungdom!


I hushållet har jag just nu Dakota och Charlie, Damon och Lena, och Gabriella!

Jag hoppas det inte var alltför krångligt och att ni hängde med. De flesta av simmarna i familjen har alltså dött av ålder. Jag tror inte att det är så långt kvar tills Jenna, Declan och Lilly dör, för de har varit gamlingar ett tag. Även Scott och Charlie är åldringar, men de kommer förhoppningsvis leva ett tag till!

ANNONS
Av Fredrika - 25 februari 2013 13:00

 

Gabriella fyllde år, hon blev ungdom och bestämde sig för att byta hårfärg. Hon tog ett jobb inom vetenskapen!

 

Familjen ordnade en maskeradfest, och det är Gabriella på den övre bilden till vänster, men eftersom att mitt spel kraschade så gjorde jag henne annorlunda (tycker hon blev bättre). Så på den bilden så kan ni se hur hon såg ut innan, de allra första bilderna är så hon ser ut nu!

Dakota frågade ifall Charlie ville flytta in, och det ville han förstås!

 

Några dagar senare var det dags för bröllop! Här är Dahlia i sin fina brudklänning i regnet. För det började såklart regna precis när de skulle gifta sig, men de var lika glada för det!

     

Dahlia och Cadmus Filisofas (herregud, vilket fult namn, haha). Alla var glada och grät en massa! Sen flyttade Dahlia, Cadmus och Ethan ut.

Mitt i natten upptäckte Lena att hon var gravid och både hon och Damon ville ha en pojke!

Av Fredrika - 25 februari 2013 09:00

Dagens nerladdningstips är detta superfina håret! Ni hittar nerladdningslänken här!

Av Fredrika - 24 februari 2013 22:12

Fick en kommentar om att visa familjeträdet på min PGC-familj och har själv haft det i tanke ett tag! Så här är det, som det ser ut så långt jag har hunnit spela. Jag valde bilder där simmarna är antigen ungdomar eller vuxna, förutom på de simmarna som fortfarande är barn/tonåringar. Jag har även gjort bilderna svartvita på de simmarna som har gått bort! Efternamnen är också från början till va de heter nu!

 


 

Har inte reagerat över att det är så stort! Jag hoppas det inte är alltför otydligt, jag tror ni känner igen de flesta, så jag skrev inga namn!

Av Fredrika - 24 februari 2013 12:30

En sak som kan göra att simmarna ser väldigt olika ut är att byta ut deras ögon! Det finns en massa fina ögon som man kan ladda ner, så här har jag samlat ihop ett litet inlägg om det!


Default - Betyder att orginalögonen/ögonen som används som standard, kommer att ersättas med ett par Default eyes. Alltså om du vill att alla simmar ska ha ett par ögon, kan du ersätta de nuvarande ögonen med default. Det går endast att ha ett par default ögon åt gången, laddar du ner ett par nya dafault ögon så kommer dem ersätta de du har just nu.

Contact lens - Linser, som du väljer själv ifall du vill att din sim ska ha eller inte. Det fungerar som sminket, du väljer vilka ögon simmen ska ha. Du hittar contact lens under ansiktsmålningar i sminket. Jag rekomenderar att du laddar ner contact lens!


Dessa ögon hittar du här.

Dessa ögon hittar du här. Jag använder de som default i mitt spel.

Dessa ögon hittar ni här.

Här är ögonen som jag använde i videon igår. Ni hittar default här och contact lens här.

Av Fredrika - 24 februari 2013 09:00

Igår kväll/natt när jag spelade så kraschade mitt spel, så jag måste spela om flera timmars spelande. Men jag kommer inte ta några bilder och sånt under tiden jag gör det, utan jag visar det jag redan fotat. Men jag blir alltid lika sur och ledsen när spelet kraschar, för jag spelar i alla fall aldrig om det på exakt samma sätt.

 

Tv-spelande i vardagsrummet!

 

Morgonrutiner!

   

Cadmus frågade Scott ifall han fick lov att gifta sig med Scotts dotter (Dahlia alltså), Scott tyckte det var en jättebra idé!

Sagt och gjort, Cadmus tog med Dahlia på höstfestivalen och friade där.

Charlise blev en åldring, så hon och Scott packade sina saker och flyttade till ett mindre hus!

På kvällen födde Dahlia en liten pojke som fick namnet Ethan!

   

Någon dag senare blev Ethan ett småbarn, han fick både sin pappas hårfärg och ögonfärg! (och Dahlia är inte min arvinge, så det spelar egentligen ingen roll) Tycker faktiskt han liknar sin pappa en del redan nu.

Av Fredrika - 23 februari 2013 19:04

Jag har jobbat med den här videon sen klockan 2 idag, så jag hoppas ni gillar den! Videon är mycket mörkare än vad det egentligen är i mitt spel, men det får vara så. Jag gjorde inget komplicerat och jag hade inte direkt en tanke när jag började skapa simmen. Men såhär kan det se ut när jag gör en sim i alla fall! Musiken är bara i 4 minuter, men det är på grund av alla copyright-grejer, detta var typ den enda låten jag hittade som passade in okej!

 


Såklart kan ni ladda ner henne! Ni hittar henne på mediafiere, här!


Presentation

 

   

Fråga mig

54 besvarade frågor

Pågående i bloggen:


 

 

Följ bloggen

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin

Omröstning

Hur gammal är du?
 9 år eller under
 9-12 år
 12-15 år
 15-20 år
 20 år eller över

Senaste inläggen

Att tänka på

-Om du ska göra reklam för din blogg, gör det på ett snyggt sätt.

-Ställ gärna frågor, men om det inte rör inlägget fråga hellre i frågelådan.

-Var trevlig, mot mig och alla andra, om du inte gillar något kommentera det på ett moget och trevligt sätt.

-Det är inte okej att kopiera mina bilder eller texter. Bli gärna inspirerad men gör om det till ditt istället!

Annars är det bara att kommentera på! :)

Kategorier

Arkiv

Mina spel

 

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se