spacesims

Direktlänk till inlägg 17 mars 2013

Hur jag redigerar mina bilder

Av Fredrika - 17 mars 2013 15:30

Har fått en del frågor om hur jag redigerar mina bilder, så nu tänkte jag berätta lite kort om det. Först och främst så redigerar jag mina bilder i Photoshop CS6, som är ett superbra redigeringsprogram! Det finns att köpa i affärer som säljer datorprylar eller på internet.


Först så öppnar jag bilden och kollar över vad det är jag vill göra med den. I just den här bilden vill jag lägga en ljus och rosa ton, samt dra upp kontrasterna.

Så jag höger-klickar på lagret och väljer "duplicate layer", så jag får upp en exakt kopia av bilden. En bit ovanför lagen så finns det en liten ruta där det står "normal" om man klickar där så får man upp en lista med en massa olika saker, där väljer jag "screen". Bilden kommer nu att bli väldigt ljus (som ni ser på bilden ovanför), men det får man ändra med hjälp av "opacity" som finns brevid. Den står på 100% och det varierar hur mycket man behöver dra ner, jag valde att dra ner del till 40%.

Sen klickar jag på den lilla cirken som är halft ifylld, då kommer det upp ännu en lista och där väljer jag "solid color", sen väljer jag en färg i färgrutan som kommer upp. Det är alltid olika vilken färg jag väljer, ofta så tar jag en organge-röd färg eftersom det ger en varm ton i bilden, men som sagt det är olika! I den här valde jag att ta en rosa-röd färg, då jag ville ha bilden i lite rosa ton.

När man valt färg så kommer bilden att bli helt i den färgen, då går du bara in på "normal"-fliken igen och väljer "overlay". Då kommer bilden att synas, men den kommer antagligen se väldigt rosa ut (nu eftersom jag valt rosa), då får man dra ner "opacity" igen. Den här gången fick jag dra ner det till 16%.

Nu gör jag likadant, går in på den halvfyllda-cirkeln och väljer "solid color", men nu väljer jag en ljus grå färg. Sen väljer jag "soft ligt" istället för "overlay", sen drar jag ner opacity så det ser bra ut.

Nu är min bild väldigt ljus, men detta ordnar jag med hjälp av "curves" och "kontraster!

Nu går jag in på den halvfyllda-cirkeln igen och väljer "vibrance", då dyker en ruta upp där jag kan dra och ändra "vibrance", drar jag åt vänster så kommer färgmättnade minska (alltså man drar ner den mot det svart-vita hållet), drar jag åt höger så kommer färgmättnaden gå upp. Detta är också olika beroende på hur jag vill att bilden ska se ut. I den här bilden har jag dragit upp den, alltså åt höger håll!

Nu går jag in till den halvfyllda-cirkeln igen och väljer "curves" där brukar jag få kurvan att se ut lite som ett s med en typ djupare där bak. I alla fall så är det bara att testa och se vad som blir bra här! Precis som med allt annat, så testa dig fram själv.

Nu ska jag ändra kontraster, då går jag in i menyraden där uppe och klickar på "image", sen "adjustment" och "brightness/contrast". Då får man upp en ruta där man kan dra igen, du kan dra i både kontrasten och ljuset, men eftersom att jag fixar ljuset innan så drar jag sällan i den.

Nu är jag nästan färdig med den här bilden, så jag väljer att spara den och sen stänger jag ner den bilden. Sen öppnar jag bilden som jag sparat som jpeg. Nu ska jag fixa skärpan i bilden, då går jag in på "filter" och sen "sharpen" - "smart sharpen", här kan jag ändra skärpan för mycket. Dock så kan man inte lägga in för mycket skärpa för då kommer bilden bara se pixlig och kantig ut! Sen är jag färdig!

Eftersom att denna bilden är tagen på en sim med en backdrop, så behöver jag inte redigera bakgrunden. Det gör jag också, antigen om jag markerar bakgrunden och gör den "blur" vilket tar väldigt lång tid! Eller så använder jag "blur tool". Här under kommer några före-och efterbilder där jag redigerat på ett annat sätt (t.ex med blur)!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fredrika - 17 mars 2013 16:00

Jag är lite halvt trött på bloggplatsen så jag har flyttat bloggen till blogg.se! Jag kommer inte att ta bort den här bloggen, ifall jag känner att jag vill komma tillbaka hit. Men jag tänkte testa blogg.se och se om jag gillar det bättre, bloggen dä...

Av Fredrika - 17 mars 2013 13:00

  Evil boy Super douche  

Av Fredrika - 17 mars 2013 08:30

  Eftersom att det var så pass länge sen som jag skrev om min PGC så tänkte jag skriva lite kort om vad som hänt. Dahlia och Cadmus flyttade ut tillsammans med deras son Ethan. Kort där efter så fick Damon och Lena en son som fick namnet Isaiah. Ch...

Av Fredrika - 16 mars 2013 19:09

I want to reconcile the violence in your heartI want to recognise your beauty's not just a maskI want to exorcise the demons from your pastI want to satisfy the undisclosed desires in your heart   ...

Av Fredrika - 16 mars 2013 15:36

  Lance tappade sin mobiltelefon och skärmen sprack, men han fortsätter att använda den som vanligt. Luxy ordnade en demostration mot lamor, som blev en succé!     Lance som är oemotståndlig raggade på en nörd som bor i samma studenkorrido...

Presentation

 

   

Fråga mig

54 besvarade frågor

Pågående i bloggen:


 

 

Följ bloggen

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin

Omröstning

Hur gammal är du?
 9 år eller under
 9-12 år
 12-15 år
 15-20 år
 20 år eller över

Senaste inläggen

Att tänka på

-Om du ska göra reklam för din blogg, gör det på ett snyggt sätt.

-Ställ gärna frågor, men om det inte rör inlägget fråga hellre i frågelådan.

-Var trevlig, mot mig och alla andra, om du inte gillar något kommentera det på ett moget och trevligt sätt.

-Det är inte okej att kopiera mina bilder eller texter. Bli gärna inspirerad men gör om det till ditt istället!

Annars är det bara att kommentera på! :)

Kategorier

Arkiv

Mina spel

 

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se